Több mint 10 év tapasztalattal a hajhelyreállításban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülni tudjon a legújabb hajbeültetési akciókról, kedvezményekről vagy hírekről. Emailcímét bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki.

Íratkozzon fel hírlevelünkre

The reservation has been send, we will contact you soon!

A férfi hajvesztés és kopaszodás okai

A férfias típusú kopaszodás oka leggyakrabban a genetikus alapú hajvesztés, ami bizonyos mértékig természetes, a kor előre haladtával megjelenő folyamat.

A férfias kopaszodás okai között leggyakoribb a DHT hormon túltengése, ami első sorban a fejtetőn támadja meg a hajszálakat, és a férfias típusú hajhullás következtében megjelennek a jellegzetes patkó alakú tar felületek. Az androgén (hormonális) alopécia a férfiak hajhullásának MAGYAR leggyakoribb oka, melyet, mint ahogy a nevében is benne van, a hormonok okozzák.

A DHT szteroid-hormon egyébként a hímnemű embrió fejlődéséhez szükséges, valamint később a férfivé érésben is nagy szerepet játszik.

Férfi hajhullás - hajvesztés okaiFérfi hajhullás - hajvesztés okaiFérfi hajhullás - hajvesztés okai

Ez is magyarázza, hogy a női hajvesztés okait általában máshol kell keresni, hiszen az ő szervezetükben is megtalálható a hormon, de általában kisebb mértékben, mint a férfiaknál. Az ő esetükben ráadásul legtöbbször nem kopaszodás jelentkezik, hanem különböző mértékű hajritkulás, így a nők hajhullását és annak kezelését a férfiaktól elkülönítve kell tárgyalni.

Számos készítmény kapható, mely valóban hatásos lehet azon emberek számára, akik fokozatosan elveszítik hajukat, kopaszodnak. A problémára javasolt szerek, samponok, oldatok megerősítik a hajszálakat, és a gyógyszeres kezelés is segíthet. de a genetikus hajvesztés miatt kialakuló kopaszodás ellen csak a hajátültetés nyújthat végleges megoldást.

Fontos tudni, hogy a hajvesztés akkor tekinthető rendellenesnek, ha a hajhullás túlzott mértékű és hiányzik a normál újranövekedés.

Férfi hajhullás - hajvesztés okaiFérfi hajhullás - hajvesztés okaiFérfi hajhullás - hajvesztés okai

Első lépésként tudja meg, hogy az Ön esetében mi vezetett kopaszodáshoz! Erre kiválóan alkalmas egy személyes konzultáció, amit hajbeültetési klinikánkon vehet igénybe. A konzultáció során hajgyógyászati szakemberünk elvégzi a haj, és a fejbőr vizsgálatát, ezt követően ismerteti a hajhullás kiváltó okait, majd felvázolja a lehetséges megoldási opciókat. Ezután a hajgyógyász, természetesen a pácienssel együttműködve, egyéni igények alapján kidolgozza a kezelési tervet.

Tegye meg az első lépést a megoldás felé! Vegye fel a kapcsolatot klinikánkkal, és konzultáljon szakemberünkkel! Végeztessen el egy alopécia tesztet nálunk, melynek során a hajhullás típusából kiderülnek a kopaszodás okai is. Ezt követően megkeressük a megfelelő megoldást problémájára.

hajbeültetés előtt és után

hajbeültetés eredmény


FacebookTwitterGoogle+Share

Konzultáció:

+36-30/214-3000

HIMG Facebook

Szemöldök beültetés

Szemöldök beültetés

HIMG Klinika aktuális akciója

HIMG hajbeültetési akció

HIMG Klinika orvosai és munkatársai

HIMG munkatársai, orvosai

Ezt látta már?
enb-becy-hajbeultetese-12-feliratos

ÉNB Bécy Hajbeültetése