Hajbeültetés férfiaknak

hajbeültetés férfiaknak

A férfiak esetében igen gyakori jelenség az idő előtti kopaszodás, 40-50 éves korukra pedig szinte az 50 százalékuknak keseríti meg az életét ez a probléma. A kopaszodás és hajhullás a legtöbb esetben öröklődés útján alakul ki, de egyéb más befolyásoló tényezők is okozhatják. Mindig az egyén genetikai tulajdonságaitól függ a hormonális változások végbemenetelének sorrendje. Az efféle hajhullásnak a legfőbb kiváltó oka nem más, mint a férfi nemi hormon, a DHT (a tesztoszteronnak egy módosult változata), ami sajnos életképtelenné teszi az ép és egészséges szőrtüszőket, ezáltal a hajhagymák szép lassan, fokozatosan elsorvadnak. Így alakul ki tehát a kopaszság, mely ennek a bizonyos DHT hormon okozta káros folyamatnak a következménye. Viszont jó hír mindenki számára, hogy a kopaszodást ma már véglegesen el tudjuk tüntetni a hajtranszplantációs beavatkozás segítségével. A hajbeültetés férfiaknak tartós és garantált megoldást kínál a kopaszodással szemben.

A férfiak kopaszodását más néven androgén alopéciának is nevezik. Az androgén egy szóösszetétel, mely az andro és a gén szavak összevonásából jött létre, mivel genetikai adottságok is nagymértékben részt vesznek a kopaszodási folyamat lejátszódásában. Csak úgy, mint a tesztoszteron, ez is egy hormon, és amint feltűnik, a haj növekedése rögtön lelassul, illetve megáll, a hajszálak pedig fokozatosan elvékonyodnak, majd végleg kihullnak.

Azonban a hajhullás tényleges okáért a DHT (dihydro-tesztoszteron) hormon a legfőbb felelős. Ez a hormon minden ember szervezetében megtalálható, de kopaszodni csak azok az egyének fognak, akik erre genetikailag fogékonyak. Az ún. anti-androgén szerek képesek ugyan ezt a folyamatot valamennyire lelassítani, de megállítani, illetve megszűntetni sajnos soha nem fogják.

hajbeültetés férfiaknak

Férfiak esetében a haj ritkulása és elvesztése sokkal szembetűnőbb, mint a nőknél, a kopasz területek nagyon jól láthatóak. Ezek a hajhiányos részek leginkább a fejtetőn, illetve a homlok két oldalán mutatkoznak meg legelőször. A hajbeültetés férfiaknak kiválóan alkalmas ezen területek sűrítésére, lefedésére.

Hajbeültetés előtt

ferfi-hajbeultetes-e1

Mivel ez a típusú hajhullás genetikai eredetű, nagyon egyszerűen meg lehet állapítani, hogy a kopaszodás hogyan fog majd kinézni a végleges állapotában. Elegendő csak annyit tenni, hogy megnézzük a családunk idősebb férfi tagjait. Ez is azt bizonyítja, hogy a hajhullásért és a kopaszodásért is – mint annyi minden más dolog miatt az életben – a szülők, illetve a felmenő generációk a felelősek. Nagy valószínűséggel a gyerekeknek mintegy 50 százalékát szintén érinteni fogja a kopaszodás, és ez a genetikai tulajdonság sajnos tovább öröklődik szülőről gyerekre generációkon keresztül.

A hajhullást orvosi szakkifejezéssel alopéciának nevezik. A különböző hajbeültetési technikáknak köszönhetően a mai modern korban viszont végleges megoldást tudunk nyújtani a hajhullásra és a kopaszodásra. Manapság a hajátültetés, hajbeültetés és a különféle hajtranszplantációs műtétek talán a leggyakrabban előforduló és ugyanakkor a legelfogadottabb férfi-szépészeti beavatkozásnak számítanak.

Klinikánkon a férfiak hajbeültetését – a legmodernebb technikákat alkalmazva – FUE, vagy S.H.E. módszerekkel végezzük. Ezen beavatkozások során a meglévő hajállományból a páciens hajának transzplantálása szálanként történik, ami azt jelenti, hogy follikuláris egységekként ültetjük át a hajszálakat a donor (tarkótáji) területről a kopaszodó, hajhiányos fejfelületekre. Ezek az úgynevezett follikuláris egységek (vagy más néven graftok) a hajszálból, illetve a hajhagymából, valamint a körülötte lévő apró bőrszövetből tevődnek össze. A FUE és a SHE hajtranszplantációs technikák tehát a ma használatos legmodernebb hajsebészeti módszernek számítanak.

Hajátültetés a HIMG Klinikán

Hajbeültetés utáni eredményeink

Mindent megteszünk, hogy ügyfeleink számára a leggyorsabb minőségi kiszolgálást nyújtsuk, vásárlási igényeiktől függetlenül!
Kérem hívjon minket a +36 30 214 3000 telefonszámon, vagy írjon nekünk az alábbi email címen: [email protected]