Hajtranszplantáció
24/01/2012
Haj transzplantációja
26/01/2012

A súlyos hajhullást számos faktor okozhatja, ezek közül halmozott szerepe van a genetikai hajlamnak. Nemcsak a férfiak, hanem a nők körében is problémát jelent a haj ritkulása. A minőségi hajátültetés hatékony és kockázatmentes megoldást kínál mindkét nem számára.

A legmodernebb hajátültetési eljárás

A modern hajátültetés az egészséges haj újra eloszlására nyújt lehetőséget a fejbőrön, mely beavatkozás teljesen természetes végeredménnyel jár. A beavatkozás és a sebgyógyulás után a beültetett hajhagymák új, egészséges hajszálakat növesztenek. A hajátültetés megoldást nyújt a kopaszság problémájára. Az eljárást követően új hajszálak termelődnek, mert olyan egészséges hajszálak kerülnek át a kopasz területre, melyek megőrzik tulajdonságaikat.

Minőségi Hajátültetés

Hajátültetés

A hajátültetés feltételei, az eljárás mechanizmusa

A kopaszodás leginkább a homloktájékon és a fejtetőn jelenik meg. A hajátültetés fontos feltétele, hogy a fej oldalsó részein vagy a tarkón legyen elegendő, donorként szolgáló haj.

A sebészeti hajátültetési beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végezzük, ebből következik, hogy csak minimális kellemetlenséggel jár. Az egészséges hajszálak kiemelését követően a kopasz területen apró lyukakat készítünk, amelyekbe belehelyezzük a donor területről kiemelt hajszálakat, hajhagymákat, follikuláris egységeket. Egy beavatkozással akár hajszálak ezrei is átültethetőek. A beavatkozás után a fejbőr kissé érzékeny, néhány napig óvni kell.

A hajátültetési beavatkozás után

A gyógyulási időszak rendkívül rövid, ugyanakkor nem szükséges speciális utókezelésekre járni. A hajátültetést követő pár hónapban megindul a hajnövekedés, az eredmény kifejezetten természetes hatású.

[youtube]//www.youtube.com/watch?v=CSgUWn2NIGQ&list=UUkMLifWBgM3SJf_KKX1UoOw&index=2&feature=plcp[/youtube]

A haj, mint életminőségünk befolyásoló tényezője

Hajunk önbizalmunkra, önértékelésünkre, és ebből adódóan kapcsolataink minőségére és alakulására is fokozott mértékű befolyásoló hatással van. A mindennapok velejárója, hogy naponta akár 60-100 hajszálat is elvesztünk, ez egy természetes és normális folyamat része. Viszont egy hirtelen jött, rövid távú, jelentős mennyiségű hajhullás már súlyos problémát jelenthet.

Minőségi Hajátültetés

Hajátültetés

A hajhullás kezelési lehetőségei

Gyógyszerek és kozmetikumok széles skálája kínál hatékony kezelési lehetőségeket, ezek többsége csak ideiglenesen, vagy egyáltalán nem jelentenek gyógyírt a problémánkra.

A hajhullás „joker kártyája” a hajátültetés. Tapasztalatok azt mutatják, hogy napjainkban közkedvelt eljárás a FUE hajátültetési módszer.

A FUE beavatkozás lefolyása és hatásai

A hajátültetéshez szükséges egy olyan donorterület, ahol a hajhagymák még épek és transzplantálásra alkalmasak, a lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal övezett mikrosebészeti eszközökkel ültetik át a hajat a hiányos területekre. Nagyon kevés vérzéssel jár és a beavatkozás után pár napon belül rendkívül látványos a gyógyulás. Az eljárás helyi érzéstelenítéssel zajlik, jelentős fájdalom nélkül, mindemellett hegesedés alig észlelhető. A betegek beszámolói alapján az egyetlen kellemetlenséget a hosszú műtéti lefolyás jelenti. A tapasztalatok szerint a beavatkozást követő 3-4 hónappal következik be az intenzív és látványos hajnövekedés, a páciensek szerint az eredményt valóban nem lehet szavakba önteni. Az eljárásnak nemcsak külső, látható hatásai vannak, hanem mentálisan is pozitív eredménnyel jár, hiszen a beavatkozás után a kezelt betegek önbecsülése különös mértékben növekedett és ezáltal újra boldog élet lehet az övék.

Amennyiben további információra van szüksége a hajátültetéssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, mi készségesen állunk az Ön rendelkezésére.