Hormonális hajhullás – hajvesztés
26/01/2012
Hajproblémák – hajgondok
26/01/2012

A 21. század legkorszerűbb hajbeültetési módszere a S.H.E hajbeültetés, melynek segítségével visszanyerheti a genetika miatt elveszettnek hitt  dús frizuráját. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogyan is zajlik a haj átültetése hajtranszplantációs klinikánkon.

A páciens megérkezése után formanyomtatványokat töltetnek ki vele, ezután az orvosok ellenőrzik, hogy betartotta-e a beavatkozás előtti utasításokat, melyeket az ingyenes konzultáció során megbeszéltek, hiszen ezek elengedhetetlenek a hajtranszplantáció végleges sikeréhez.

A beavatkozást megelőzően az orvossal együtt még egyszer felülvizsgálják az előzőleg tárgyalt célokat és eljárásokat, ezután a hajspecialista kidolgozza a hajbeültetés stratégiáját úgy, hogy a donor terület maximálisan ki legyen használva.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=41esnaf0o3g&list=UUkMLifWBgM3SJf_KKX1UoOw&index=20&feature=plcp[/youtube]

A hajtranszplantáció helyi érzéstelenítéssel kezdődik, ez biztosítja a teljes fájdalommentességet a beavatkozás alatt. Megnyugtatásul itt is is megemlítjük, hogy hajátültetési klinikánkon maga az érzéstelenítés sem jár fájdalommal.
A hajszál kinyerése és beültetése között szünetek vannak, ami lehetőséget biztosít étkezésre, mosdóhasználatra, vagy éppen egy kiadós sétára. A haj beültetése közben a páciens – figyelemlekötésként, -elterelésként – filmet nézhet.

Csak röviden foglaljuk itt össze a SHE hajbeültetés technológiáját, hiszen erről a módszer bemutatásánál részletesebben is olvashat, illetve az ingyenes konzultáció során minden felmerülő kérdésre választ kaphat.

Az S.H.E. hajbeültetés (Single Hair Extraction) hajszálankénti hajkivételt jelent. A technika gyors és fájdalommentes hajátültetést biztosít. A hajszálakat is tartalmazó graftokat egyenként nyerjük ki a fejbőrből, speciális eszközök használatával, így a kiszedés során ejtett apró metszések hegesedés nélkül gyógyulnak.

S.H.E. hajbeültetés speciális eszközökkel

A S.H.E. hajtranszplantáció során egy nap alatt több ezer hajszál  átültetése is lehetséges, a kívánt hajsűrűség elérése pedig a technológiának és a modern mikro-sebészeti eszközöknek köszönhetően egyszerűen megvalósítható.
Ellentétben az elavult hajtranszplantációs módszerekkel, az S.H.E. hajbeültetés során nincs szükség a korábbi beavatkozásokhoz hasonló sebészeti vágásokra a fejbőrön, így nincs szükség varrásra sem.
A szakmailag felkészült, tapasztalt sebészeknek és a speciális hajtranszplantációs eszköztárnak köszönhetően az eljárás eredményessége biztosra vehető, amit örök garanciánk is alátámaszt.

A beavatkozást követően a betegek felvilágosítást kapnak a beültetett terület gondozásáról, hogy a gyógyulás minél gyorsabb lefolyású legyen. Az új haj 1 éven belül növekedésnek indul, majd egy év letelte után tapasztalhatjuk a végeredményt. A hajbeültetést követő napokban a fejbőr megduzzadhat, ami 3-6 napon belül leapad. A duzzanat mellett jelentkezhet bőrpír ami ugyanúgy 1 hét leforgása alatt teljesen elmúlik. A következő 1-3 hónapban már megjelenhetnek az első újonnan nőtt hajszálak a területen. Az 5-6. hónapban nagyobb mértékű növekedés tapasztalható. A 8-10 hónapban észlelhető a legjelentősebb fejlődés.

A S.H.E hajbeültetés eredményeként végleg visszanyerheti fiatalkori dús frizuráját

A haj nélküli területek lefedése a különböző hajbeültetési eljárásokkal mára meglehetősen egyszerűvé vált. A hajbeültetés folyamata körülbelül 3-6 órát tesz ki, attól függően, hogy mekkora a felület, amin a beavatkozás történik. A hosszú idő alatt a páciens olvasni, vagy akár filmet is nézhet. A kezelés fájdalommentességét a helyi érzéstelenítés által biztosítjuk. A beteg az egész beavatkozás során, valamint az azt követő néhány órában sem érez semmit. A későbbi kellemetlenségek megelőzéseképpen fájdalomcsillapítót kapnak a páciensek.

A follikuláris egységek fejbőrbe ültetése után a klienst néhány hasznos ápolási tanáccsal látjuk el, melyeket célszerű betartani a kívánt végeredmény eléréséhez. A beavatkozást követően kb. 3 hetes időintervallumban kerülni kell a megerőltető sportokat és a szaunát, valamint fontos, hogy ne tegye ki a kezelt területet erős, közvetlen napfénynek, a szolárium UV-sugarainak és végül, de nem utolsó sorban sós víznek. A napjainkban alkalmazott hajtranszplantációs technikák járhatnak vérzéssel, ám ez elhanyagolhatóan jelentéktelen mértékű. Az apró, eljárás okozta sebek pár napon belül meggyógyulnak, így nem maradnak látható nyomai a hajbeültetésnek.

 

Ha úgy gondolja, megritkult frizurája helyreállításához igénybe venné a végleges megoldást jelentő S.H.E. hajbeültetést, konzultáljon klinikánkkal.